Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Ukrayna'da bir senede 14 bin 600 ayrılıkçı öldü

        Doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi Komutan Yardımcısı Valentin Fediçev, yaptığı açıklamada, doğudaki ayrılıkçılara karşı operasyonların başlatılmasından bu yana yaklaşık 14 bin 600 ayrılıkçının öldürüldüğünü ve çok sayıda askeri araç ile silahın imha edildiğini belirtti.

        Fediçev, ayrılıkçılara ait 260 tank ve 340 askeri araç, 170 çok namlulu roketatar sistemi, 190 havan topu, 16 uçak ve helikopter, 10 insansız hava aracı ile 360 aracın yok edildiğini kaydetti. Fediçev, askeri araçların büyük kısmının Rusya'dan getirildiğini ifade etti.

        Doğudaki ayrılıkçılar tarafından tek taraflı ilan edilen "Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri"nin bu yıl başından beri 6 bin 400'den fazla kayıp verdiğini, yoğun çatışmaların yaşandığı sadece Debaltseve'de bin 995 ayrılıkçının öldürüldüğünü bildiren Fediçev, bunlar arasında Rusya ordusundan komando ve özel tim mensuplarının da bulunduğunu ileri sürdü.

        Fediçev, "Rusya'ya giden tabutların Rus politikacıların ve onlar tarafından kandırılan Rus halkının aklının başına gelmesine" sebep olmasını umut ettiklerini ifade etti.

        Ukraynalı yetkililer, daha önce ülkenin doğusunda 9 bini Rus askeri olmak üzere 43 binden fazla ayrılıkçının savaştığını, ayrılıkçılara ait 780 tank, binden fazla zırhlı araç, 500'den fazla top, 420 çok namlulu roketatar sistemi ve 140'a yakın hava savunma sistemi bulunduğunu belirtmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ