Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Stephen Hawking'in ailesi yaşam öykülerini anlattı

        HABERTURK.COM Dışhaberler Servisi

        Ünlü fizik profesörü Stephen Hawking'in ailesinin eski yıllarının anlatıldığı BBC belgeselinin fragmanı yayımlandı. Fragmanda Hawking'in oğlu Timothy, "Babam benimle beş yaşıma kadar konuşamamıştı. Bu yüzden bir kâğıda sürekli küfürlü ifadeler yazarak babamın tekerlekli sandalyesine koyardım" dedi.

        Babası hakkında çekilen ve yönetmenliğini James Marsh'ın üstlendiği "Her Şeyin Teorisi" isimli film hakkında da konuşan Timothy "Babamı sağlıklı bir adam olarak hiç görmemiştim. Onu genç bir adam olarak görmek filmdeki en çok sevdiğim şeylerden biri" diye konuştu.

        Babasıyla geçirdiği zamanları anlatan Timothy, "Babam her zaman hırslı bir oyuncu oldu özellikle de satrançta" diye konuştu. Timothy Hawking, annesi ile babası boşanmasına rağmen babası ile yakın ilişkisini sürdürdüğünü anlattı. 3 çocuk babası olan Stephen Hawking henüz 21 yaşındayken tedavisi olmayan Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalanmıştı. Onun yaşamını konu alan belgeselde çocukları Timothy, Lucy ve Robert babaları ile olan ilişkilerini anlatıyor. Belgesel salı günü BBC'de yayınlanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ