Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Sınır kapısı açıldı Suriyeliler Telabyad’a dönmeye başladı

        Hasan Atmaca / GAZETE HABERTÜRK

        Güvenlik gerekçesiyle geçtiğimiz perşembe günü geçişlere kapatılan Telabyad Sınır Kapısı dün yeniden açıldı. YPG ve ÖSO güçleri, Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nin karşısında bulunan Suriye’nin Rakka kentine bağlı Telabyad kasabasını, IŞİD’le girdiği çatışmaların ardından 15 Haziran’da ele geçirdi.

        Çatışmalar nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyelilerden küçük bir grup kasabaya geri döndü. Ancak geçtiğimiz perşembe günü Telabyad Sınır Kapısı kapatıldı.

        GÜVENLİK SAĞLANDI

        YPG’liler geçişlere, IŞİD militanlarının boşalttığı ilçede bombalı tuzaklar kurduğunu ve buna yönelik tarama çalışması yapıldığı gerekçesiyle ara verildiğini bildirdi. Kasabada patlayıcı tarama çalışmaları ve güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından Telabyad Sınır Kapısı dün sabahtan itibaren geçişlere açıldı. Kapının açılacağını haber alan yüzlerce Suriyeli sabah erken saatlerden itibaren Akçakale Sınır Kapısı önünde toplandı. ,

        Eşyaları ve çocukları ile birlikte gümrük sahasına giren Suriyeli sığınmacılar işlemlerini yaptırdıktan sonra Telabyad’a geçti. Dün öğle saatlerine kadar yaklaşık bin 500 Suriyelinin geri döndüğü belirtildi. Telabyad’da bazı mahallelerdeki mayın ve patlayıcı taramalarının halen sürdüğü bu nedenle kentin bu kesimlerine henüz kimsenin girmesine izin verilmediği de belirtildi. Bu arada, Telabyad’daki bir caminin minaresine ÖSO bayrağı asıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ