Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kondom kullanmayan Türk garsona hapis!

        İngiltere’de Türk garsonu Ercan Yaşar, seks yaptığı kadına kondom kullanmayarak Hepatit B’yi bulaştırdığı gerekçesiyle iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. Polis de, vakada enfeksiyon kaynağını kanıtlamak için DNA kullanıldığını, bunun da bu tür bir davada İngiltere’de bir ilk olduğunu belirtti.

        Cheltenham’da bir lokantada garson olarak çalışan 29 yaşındaki Ercan Yaşar’ın doktorların tavsiyesine uymayarak, kondom kullanmadan 27 yaşındaki Sarah Hill ile cinsel ilişkiye girdiği bildirildi.

        İngiliz medyasına göre, hastalığının çok tehlikeli olduğunu bilmesine karşın kondom kullanmadan cinsel ilişkiye giren yapan Yaşar, Hill’e Hepatit B’yi bulaştırdı.

        Bir gecelik seksten sonra ciddi bir biçimde hastalanan Hill, 10 gün hastanede yatmak zorunda kaldı. The Times gazetesine göre, Glouscestershire polisi de, İngiltere’de enfeksiyon kaynağını belirlemek için DNA’nın kullanıldığını, bunun da bu tür bir davada bir ilk olduğunu bildirdi.

        Yaşar hakkında açılan davanın görüldüğü mahkemenin yargıcı da, Yaşar’a “korumasız seksö yaparak “bencil ve tehlikeliö bir eylem gerçekleştiğini söyledi.

        Bu arada, iki yıl hapis cezasına çarptırılan Yaşar’ın, ceza çekmesinden sonra İngiltere’den sınır edileceği de belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ