Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya'dan Ermenistan'a silah desteği

        Ermenistan Parlamentosu tarafından geçen hafta onaylanan Rusya ile silah ticaretine ait 200 milyon dolarlık kredi anlaşması çerçevesinde,Ermenistan Rusya'dan savunma ve saldırı silahları satın alacak.

        Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan yaptığı açıklamada, Rusya ile yapılan silah ticaretine ait 200 milyon dolarlık kredi anlaşması çerçevesinde, Ermenistan'ın Rusya'dan savunma ve saldırı silahları alacağını bildirdi.

        Hovhannisyan, satın alınacak silahlar hakkında daha fazla bilgi vermedi. Savunma Bakan Yardımcısı Ara Nazaryan, parlamento görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, söz konusu krediyle Ermenistan'ın Rusya'dan modern silahlar alacağını söyledi.

        Ermenistan Parlamentosu, 2 Temmuz'da yaptığı oturumda Rusya ile silah ticaretine ait kredi anlaşmasını onaylamıştı. Üç yıl vadeli hafifleştirilmiş şartlar ile verilecek krediyle Ermenistan 2015-2017 yıllarında Rusya'dan silah satın alacak.

        Ermenistan’ın stratejik müttefiki olan Rusya'nın, Güney Kafkasya'daki en büyük birliği olan 102. Askeri Üssü'nde yaklaşık 3 bin asker bulunuyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ