Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Survivor Suriye! 6 yarışmacı IŞİD'den kaçtı
        1

        HT GAZETE

        RealIty şov çılgınlığı Suriye’ye uzandı. Avustralya’nın SBS Televizyonu, “Avustralya’nın küresel mülteci krizi algısını değiştirmek” için başlattığı “Go Back to Where You Came From” (Geldiğiniz Yere Geri Dönün) adındaki reality şovunun yeni bölümünde 3’ü göçmen karşıtı 6 Avustralyalıyı Suriye’ye götürdü ve sığınmacıların takip ettiği rotada seyahat ettirdi.

        2

        Suriye’ye Irak’tan peşmergelerin eşliğinde giren çelik yelekli 6 yarışmacı, ülkenin kuzeyini takip edip Akdeniz’e doğru yolculuğa başladı. Ancak bir süre sonra Suriye’nin Haseke bölgesinde IŞİD ile YPG’nin çatıştığı alandan geçerken saldırıya uğradılar.

        3

        IŞİD militanlarının elindeki bir köyün 1 kilometre ötesinden geçen ekip fark edildi.

        4

        IŞİD militanları gruba havan topuyla ateş açtı. Nicole adındaki 25 yaşındaki yarışmacı, “Bizi ‘Bir vınlama duyduğunuzda 100 metre koşmak için 30 saniyeniz var’ diye uyardılar. Deli gibi koşmaya başladık” diye yaşadıklarını anlattı.

        5

        Maceranın nasıl tamamlandığı 28 Temmuz’da yayınlanacak bölümde ortaya çıkacak.

        6

        2011’den beri Avustralya’da birçok ödül alan reality şov bugüne kadar, Hindistan, Kamboçya, Irak ve Ürdün’den Avustralya’ya ulaşmaya çalışanların rotasında Avustralyalıları yarıştırdı.