Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Aile Lübnan’daki kampa gönderilmeyecek

        GAZETE HABERTÜRK

        Katıldığı bir panelde Merkel'den göçmen olan ailesi için yardım isteyen ancak olumsuz yanıt alan Filistinli Reem'den güzel haber geldi. Ailenin yaşadığı şehrin belediyesi, "hiçbir Filistinli Lübnan'daki mülteci kampına gönderilmeyecek" dedi

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rostock kentinde “Almanya’da İyi Yaşam” başlıklı bir panele katıldı. Merkel, 29 öğrenciyle iklim değişikliği, cinsiyet eşitliği ve mülteci politikası gibi çeşitli konularda söyleşti. Gençler arasında bulunan Filistin kökenli Reem de Merkel’e kişisel deneyimini aktardı.

        4 yıl önce ailesiyle birlikte Lübnan’dan Almanya’ya geldiği belirtilen Filistinli kız, ülkesine geri gönderilmekten duyduğu korkuyu anlattı. Ailesinin zor zamanlar geçirdiğini ifade eden Reem, duygularını “Geleceğin ne getireceğini bilmiyorum. Üniversitede okumak istiyorum” sözleriyle dile getirdi. Ailesiyle birlikte Lübnan’daki mülteci kampına geri gönderilmemek için yardım isteyen Filistinli kız Reem’e Merkel, “Anlıyorum. Ama Lübnan’dan, Afrika’dan herkese ‘Gelin’ diyemeyiz. Bunun altından kalkamayız. Bazıları geri gitmek zorunda” demişti.

        Genç kız da gözyaşlarına boğulmuştu. Filistinli Reem ve ailesine güzel haber, yaşadıkları kentin belediyesinden geldi. Belediyeden yapılan açıklamada, “Filistinli ailenin hiçbir üyesi Lübnan’daki mülteci kampına geri gönderilmeyecek” denildi. Almanya’nın Türk asıllı Entegrasyon Bakanı Aydan Özoğuz da “Bu genç kızın kişisel durumunu bilmiyorum fakat anadili gibi Almanca konuşabiliyor ve burada uzun süredir yaşadığı âşikar.

        Tam da bu sebeple, gençlerin entegre olmasını sağlayabilmek için var olan kanunu değiştiriyoruz” diye konuştu. Özoğuz, yasa değişikliğinin ağustos ayına yetiştirilmeye çalışıldığını da sözlerine ekledi. Yasa, 4 yıldan beri aralıksız Almanya’da yaşayan mülteci çocuk ve gençlere oturma izni verilmesini öngörüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ