Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Charlie Hebdo o karikatürlere tövbe etti

        GAZETE HABERTÜRK

        Ocak ayında Paris’teki merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 10 yazar ve çizerini kaybeden hiciv gazetesi Charlie Hebdo Hz Muhammed karikatürü yayımlamama kararı aldı

        Ocak ayında Paris’teki merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 10 yazar ve çizerini kaybeden hiciv gazetesi Charlie Hebdo, bundan böyle Hz. Muhammed karikatürü yayımlamayacak.

        Derginin yüzde 40 hissesine sahip Yayın Direktörü Laurent Sourisseau, Alman Stern Dergisi’ne verdiği demeçte, derginin Hz. Muhammed karikatürü çizmeme prensip kararı aldığını söyledi. “Riss” imzasıyla karikatürler de çizen Sourisseau, “İsteyenin istediğini çizebileceği prensibini savunmak için Muhammed karikatürleri çizdik.

        Ancak İslam eleştirisinin esiri olmak istemiyoruz. Müslümanlık’ta bulabileceğiniz hataları diğer dinlerde de bulabilirsiniz” dedi.

        ÇİZERİ DE ‘ÇİZMEM’ DEMİŞTİ

        Charlie Hebdo’nun 7 Ocak’ta saldırısından sonra çıkan ve 8 milyon satışa ulaşan ilk sayısının kapağında yer alan Hz. Muhammed karikatürünün çizeri ‘Luz’ imzalı Renald Luzier, nisan ayında bundan böyle Peygamber’in karikatürünü çizmeyeceğini açıklamıştı. “Sarkozy karikatürü çizmekten bıktığım kadar Muhammed karikatürlerinden bıktım” diyen Luzier, mayıs ayında dergiden ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ