Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya TSK'nın operasyonlarında son 50 günde 918 PKK'lı öldürüldü

        Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına, yurt içi ve yurt dışında yaptıkları operasyonlarla karşılık verdi; 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 918 terörist etkisiz hale getirildi.

        KCK'nın geçen ay "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerini sürdürüyor.

        Son 50 gündeki (7 Temmuz-25 Ağustos) terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 60 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 15 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 206 kişi yaralandı.

        Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 211 araç ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 88 terörist etkisiz hale getirildi, 11'i yaralı 14 terörist yakalandı.

        TSK'NIN HAVA OPERASYONLARI

        Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 918 terörist ölü ele geçirildi.

        Hava operasyonları sonucu yurt dışında yaklaşık 580 teröristin, yurt içindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi.

        Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

        Terör örgütü PKK, ölen teröristlerin bazılarının cesedini yanında götürüyor, bazı teröristlerin cesedi ise oldukları yerde bırakılıyor.

        YURT İÇİNDEKİ OPERASYONLAR

        Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, IŞİD ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 129 kişi gözaltına alındı, bunlardan 519'u tutuklandı.

        SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

        Van'ın Edremit ilçesi Belediye Başkanı Sevil Rojbin Çetin ve bir belediye çalışanı, "anayasal düzeni bozmaya çalıştıkları" iddiasıyla tutuklandı.

        Erzurum'un Tekman ilçesinde jandarma ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik, 4 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 21 kişi adliyeye sevk edildi.

        Van'ın Çatak ilçesinde Narlı Jandarma Karakoluna terör örgütü PKK mensuplarınca taciz ateşi açıldı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine teröristler bölgeden kaçtı.

        Adana'da terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 6 kişiden 3'ü tutuklandı. Şüphelilerden 2'si adli kontrol şartıyla 1'i de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

        Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarınca açılan hendekleri kapatan güvenlik güçlerine uzun namlulu silahla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle ara sokaklara kaçan örgüt yandaşlarının yakalanması için operasyon başlatıldı.

        Adana'da sözde "özerklik" ilan etmek amacıyla yasa dışı gösteri düzenleyen terör örgütü yandaşlarına yapılan müdahalede gözaltına alınan 3 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

        Terör örgütü PKK mensuplarınca Iğdır-Doğubayazıt yolunda gasbedilen araçların Ağrı Dağı'nda bulunan Korhan Yaylası'na kaçırılması üzerine güvenlik amacıyla yola kazılan hendek, yaylada hayvanlarının bulunduğunu belirten bir grup vatandaş tarafından kapatıldı. Yolun açılmasıyla bazı yaylacılar, yaylada bulunan çadırlarını toplayıp traktör ve kamyonlar yardımıyla taşındı. Güvenlik bölgesi olarak ilan edilen bölgeden yaylacıların taşınmasının ardından yol, yeniden iş makineleriyle kazılarak ulaşıma kapatıldı.

        Tunceli'de, Pertek-Hozat karayolunda tespit edilen 150 kilogram el yapımı patlayıcı madde kontrollü olarak imha edildi.

        Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, İpekyolu Belediye Başkanı Aygül Bidav'ın da bulunduğu 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Nusaybin-Cizre karayolunu kesen terör örgütü PKK mensupları, araçları durdurduktan sonra menfeze yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada karayolunda çukur oluşurken, 3 saat ulaşıma kapanan yolda tek yönlü ulaşım sağlanıyor.

        Hendek kazıp yola barikat kuran terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon düzenlenen Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Operasyonda, teröristlerce barikat kurmak amacıyla kullanılan ve çoğu kullanılamaz hale gelen araçlar, iş makineleriyle yollardan çekildi.

        Van-Ağrı karayoluna teröristlerce döşenen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu hasar oluşan yol, tek yönlü ulaşıma kapatıldı.

        Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının, hizmetini engelledikleri ve kendi amaçları için kullandıkları Aile Sağlığı Merkezi'nde çatışmalarda yaralanan teröristlere ilk yardım hizmeti verdiği ortaya çıktı. Örgüt mensuplarının asılsız ihbarla çağırdıkları bir ambulanstan yağmaladıkları malzemeleri de çatışmalarda yaralanan teröristlerin tedavisi için kullandığı öğrenildi.

        Bitlis'in Hizan ilçesinde karakola ekmek taşıyan kamyonet, terör örgütü PKK üyeleri tarafından ateşe verildi.

        İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 1 kalaşnikof tüfek, 1 otomatik av tüfeği, 2 tabanca, çok sayıda mermi ve 79 molotofkokteyli ele geçirildi, gözaltına alınan bir kişi tutuklandı.

        Bitlis'teki Şehit Fuat Bal Polis Merkezi Amirliğine, kadın kıyafeti giyen terör örgütü PKK mensupları el bombasıyla saldırı düzenledi. Saldırıda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı, teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ