Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'de ülkeye gelen Avrupalı turistten kaygı duyuyor

        GAZETE HABERTÜRK

        Fransa saldırılarının ardından IŞİD yayınladığı videolarla diğer Avrupa ülkeleri ve ABD’yi tehdit ederken, bu ülkelerin güvenlik güçleri alarma geçti. Terör örgütü IŞİD, sosyal medyada paylaştığı bir video aracılığıyla, New York’u ve dünyaca ünlü Times Meydanı’nı hedef alacağı mesajını verdi. New York’un en kalabalık bölgelerinden Times Meydanı ile Herald Meydanı görüntülerine de yer verilen videolu mesaj, intihar bombacısının üstündeki bombanın pimini çekmesinin ardından ekranın kararmasıyla son buluyor. Bu videonun yayınlanmasının ardından New York’ta güvenlik tedbirleri artırıldı. Özellikle kentin simgesi olan Times Meydanı ve çevresinde ağır silahlı polislerin ve bomba arama köpeklerinin devriye gezdiği görüldü. Times Meydanı’nın bazı bölümlerinin de barikatlarla kapatılması dikkat çekti.

        FBI, İTALYA’YI ALARMA GEÇİRDİ

        Amerikan Federal İstihbarat Örgütü’nün (FBI), IŞİD terör örgütünün İtalya’nın kuzeyi Milano ve Roma’da eylem hazırlığında olduğu istihbaratı, İtalya’yı hareketlendirdi. Alman basınında, İtalya’nın Milano Katedrali ve Roma kentindeki Vatikan Meydanı’nda IŞİD’in eylem planladığı haberleri yayımlandı. İtalyan güvenlik güçleri, FBI’ın İtalya’da olabileceğini bildirdiği 5 terör şüphelisini yakalamak için arama başlattı.

        ‘FRANSIZLARA UYGULANAN VİZE MUAFİYETİ KALKSIN’

        Gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti aday adayları arasında bulunan Senatör Rand Paul, ABD’nin Fransa dahil 38 ülkeye uyguladığı vize muafiyetini kaldırmasını istedi. Senatör Paul, bir televizyon kanalına verdiği demeçte, terör saldırılarına karışanlar arasında çok sayıda Fransa vatandaşının olmasına dikkat çekti ve “Buraya gelen Fransa vatandaşlarından kaygı duymalıyız. Medeniyete, kendi devletlerine ve barışa karşı büyük düşmanlık besleyen Fransa vatandaşları bize karşı da düşmanlık besleyebilir. Bunun için ABD, Fransız vatandaşlarını daha iyi güvenlik taramasından geçirmeli” dedi.

        OBAMA VETO EDECEK

        Senatör Rand Paul, ABD Temsilciler Meclisi’ne götürülen Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların ülkeye kabul edilmesini zorlaştıran tasarıya imza atanlar arasında bulunuyor. Tasarı ülkeye kabul edilecek sığınmacıların FBI’ın güvenlik araştırmasından geçmesini öngörüyor. Tasarı ABD’ye, “kabul edilecek her bir sığınmacı için herhangi bir güvenlik tehdidi oluşturmadıkları yönünde kongredeki ilgili komiteler nezdinde onay vermesi” şartını da getiriyor. Beyaz Saray, Başkan Obama’nın tasarıyı veto edeceğini açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ