Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Putin: Türkiye'nin NATO'ya gitmesi garip

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Alman Bild gazetesine verdiği röportajın, Türkiye ve Suriye ile yaşanan krize ilişkin bölümü yayınlandı.

        Türkiye'nin kendi hava sahasını ihlal etmesi üzerine düşürülen Rus uçağı ile ilgili konuşan Putin, "Türkiye, teröristleri hedef alan bombardıman uçağımızı düşürerek gerçekleştirdikleri savaş suçu için bize bir açıklama yapmayı denemek yerine NATO karargahına koştu. Bu çok garip" dedi.

        Bu davranışın Türkiye'nin NATO üyesi olmasıyla da açıklamayacağını söyleyen Putin, "Zira kimse Türkiye'ye saldırmıyor. Türkiye'nin dünyanın herhangi bir yerinde, yakınındaki ülkelerde belirli çıkarları varsa, bu, NATO'nun tüm bu çıkarları koruyacağı anlamına mı geliyor?" ifadelerini kullandı.

        Bununla birlikte Türkiye'nin uçağı düşürmesi nedeniyle gerçek anlamda bir çatışma yaşanmamasını umduğunu da belirten Putin, Rusya'nın bir tehdit karşısında güvenlik çıkarlarını mümkün olan her yöntemle koruyacağını herkesin anlaması gerektiğini de vurguladı.

        SNOWDEN'A SIĞINMA HAKKI VERDİYSEK ESAD'A DA VEREBİLİRİZ'

        Diğer taraftan Putin, gerekli olması hâlinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a sığınma hakkı verebileceklerini söyledi:

        "(Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) izleme ve dinleme faaliyetlerini ifşa eden eski istihbarat görevlisi) Edward Snowden'a sığınma hakkı verdik. Bu, Esad'a sığınma hakkı vermekten daha zor bir işti. Ancak öncelikle Suriye halkına fikrini söyleme hakkı vermek gerek. İnanın bu demokratik bir biçimde yapılırsa belki de Esad'ın hiçbir yere gitmesi gerekmeyecek. Devlet Başkanı olup olmamasının da önemi yok."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ