Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Türkmenler akın akın Kilis sınırına sığındı

        Nurcan İNAL/KİLİS

        Rusya'nın Suriye'nin Lazkiye kentinden kalkan savaş uçaklarının havadan saldırıları ve DAEŞ'in karadan saldırılarının sıklaşması üzerine Kilis sınırına yakın bölgede yaşayan Türkmenler, köylerini boşaltmaya başladı.

        Yanlarına hiçbir şey almadan yolara düşen Halep Türkmenleri'ni Sultan Murat Tugayı mensupları karşılayarak güvenli bölgeye geçiriyor. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre sayıları 2 bin 500'ü bulan Türkmenler zorlu kış şartlarına rağmen yaşamak için sınır hattında aç susuz yetkililerden yardım eli bekliyor. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu Türkmenler, Kilis sınırına 500 metre mesafede bulunan Havar köyüne doğru ilerleyerek "Türkiye'ye girmek istiyoruz" diyerek yardım çağrısında bulunuyor.

        KİLİS SINIRINDA HAZIRLIK

        Esselema sınır kapısından alınacak olan sığınmacıların burada önce kayıt ve sağlık kontrollerinden geçirilerek Türkiye'nin çeşitli kentlerinde kurulan ve boş olan kamplara gönderilip yerleştirileceği bildirildi. Türkmenler için Öncüpınar 4. Hudut Bölük Komutanlığı'nın yanında da 3 bin kişilik çadır kent inşa ediliyor.

        Suriye Bayır Bucak bölgesinde bulunan çadır kamplarda yaşayan yaklaşık 6 bin Türkmen geçtiğimiz günlerde Hatay'ın Yayladağı ilçesinden Türkiye'ye sığınmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ