Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Yunanistan-Makedonya sınırındaki kampta izdiham

        Yunanistan'ın, Makedonya sınırında sığınmacıların bulunduğu kampa odun getiren kamyonun önünde izdiham oluştu. Odunları taşıyan kamyonun önünü kesen sığınmacılar odun alabilmek için birbirleriyle yarıştı. O anlardan geriye insanın içini sızlatan görüntüler kaldı

        Yunanistan'ın, Makedonya sınırında İdomeni kasabasındaki sığınmacıların bulunduğu kampa, yakıt amaçlı kullanılmak için getirilen odunları taşıyan kamyonun önünde izdiham oluştu.

        Makedonya'ya girmek için sınırdaki kampta bekleyişleri süren çok sayıdaki sığınmacı, odunlardan alabilmek için birbiriyle yarıştı.

        Odunları taşıyan kamyonun önünü kesen sığınmacılar izdihama sebep oldu.

        Öte yandan, kamptaki sığınmacılar, görevlilerce verilen yemeğe ulaşabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Sığınmacılar, saatlerce bekledikten sonra kendilerine verilen yemeklerin doyurucu olmadığından şikayetçi.

        Ayrıca, sığınmacılar, kamptaki sağlık kuruluşları önünde de uzun kuyruklar oluşturuyor. Yetkililer, tüm sığınmacıların ihtiyaçlarına yetişme konusunda zorlandıklarını belirtti.

        Bu arada, yüzlerce sığınmacı, ellerindeki kayıt belgeleri ile Makedonya sınırındaki bekleyişlerini sürdürürken, sınır noktasının iki tarafında da güvenlik önlemleri artırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ