Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye’de ateşkeste son durum

        GAZETE HABERTÜRK

        Suriye’de 27 Şubat’tan bu yana yürürlükte olan kısmi ateşkeste sona doğru geliniyor. Suriye’de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) çatısı altında birleşen muhalif birlikler, ateşkesi ihlal etmekle suçladıkları Suriye rejimine karşı ‘kaba kuvvetle’ karşılık vereceklerini açıkladıktan sonra, Lazkiye’nin kuzeydoğusu ile Hama’nın kuzeybatısına düzenlediği operasyonlarda 4 köy ile bir tank birliğinin kontrolünü ele geçirdi.

        Lazkiye kentinin kuzeydoğusunda yer alan Cebel Ekrad’daki operasyonlarda ise Nahşebe, Verşe ve Tel Melik köylerinin denetimini sağlayan muhalif birliklerin Esad ordusu karşısında ilerleyişinin devam ettiği ifade edildi.

        Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Heyeti ise ateşkes ihlalleri ve insani yardımların durması nedeniyle Cenevre’deki barış görüşmelerini tek taraflı erteleme kararı aldı.

        PUTIN, ESAD’A ZAFER SÖZÜ VERMIŞ

        Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la kısa süre önce yüz yüze görüşen İngiliz Muhafazakâr Partili Milletvekili David Davis, Esad’ın kendisine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinden ayrıntılar aktardığını söyledi.

        Davis, BBC’ye yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye lideri Esad’a, “Rusya asla Suriye hükümetinin iç savaşı kaybetmesine izin vermeyecek” dediğini aktardı.

        Davis, Esad’dan gelen bu açıklama için “Bu benim için tüm ziyaretin en önemli bölümüydü. Çünkü bu fiilen sonuçların ne olacağını açıklıyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ