Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyada 115 yılda 35 bin afet: 8 milyon ölü

        GAZETE HABERTÜRK-DIŞ HABERLER

        Dünyada1900 yılından bu yana yaşanan doğal afetlere ilişkin veriler, Almanya’nın Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü uzmanlarınca hazırlanan bir çalışmayla Avusturya’da sunuldu.

        Araştırmaya göre dünya, 1900 ile 2015 yılları arasında 35 bin doğal afet yaşadı. Bu afetlerde 8 milyon kişi hayatını kaybederken 7 trilyon dolar maddi hasar meydana geldi.

        Rapora göre 7 trilyon dolarlık maddi hasara yüzde 54 seller, yüzde 26 depremler, yüzde 19 fırtınalar ve yüzde 1 de yanardağ faaliyetleri neden oldu.

        Alman uzmanlar sel zararlarının büyük bölümünün 1960 öncesinde yaşandığına, bu tarihten sonra kasırga ve fırtına zararlarının ön plana çıktığına dikkat çekti. Son 55 yılda doğal felaketlerin yarattığı zararın yüzde 30’u fırtınalarla oluştu.

        GüneyAmerika ülkelerinden Ekvador’da cumartesi günü 7.8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 413’e yükseldi. Aralarında İsviçre ve İspanya’nın da bulunduğu çok sayıda ülkeden Ekvador’a gönderilen ekipler, arama ve kurtarma çalışmalarına yardımcı oluyor.

        Olağanüstü hal ilan edilen ülkede, 19 bin asker ve 3 bin 500 polis de bu çalışmalar için sefeber edildi. Kurtarma çalışmalarında bir mucize de yaşandı.

        Depremden 32 saat sonra önceki gün gerçekleşen bir kurtarma operasyonu, enkaz altında kalanların yakınları için umut oldu. Bir alışveriş merkezinde yıkılan katta sıkışıp kalan 3 kişi katın tavanından delik açılarak kurtarıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ