Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov: Ortak çalışma grubu sorunları çözmez

        Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Ankara'nın "ortak çalışma grubu" oluşturulması teklifini iki ülke arasındaki sorunları çözmeyeceğini iddia etti. Peskov, ilişkilerin düzelmesinin Ankara'nın atacağı adımlarla mümkün olacağını aktardı.

        Rusya uçağının Türk hava sahasının ihlal etmesi sonucu düşürülmesi ile gerilen Ankara -Moskova ilişkileri son günlerde iki taraftan gelen karşılıklı açıklamalarla farklı bir boyut kazandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Atina ziyaretinde, "Bu konuda açıklamalar aldık ama hiçbir zaman bir özür gelmedi. Biz ilişkilerimizi düzeltmek istiyoruz. Bu ilişkiyi bozan biz değildik. Sözler yeterli değil. Bir şeyler yapmalılar ama Türkiye ile iletişim içindeyiz." açıklaması yumuşama mesajı olarak algılanmıştı.

        Putin'in bu açıklamaları üzerine Dışişlieri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülke arasında ortak çalışma grubu kurulmasını teklif etmişti.

        Sözcü Peskov'a düzenlediği basın toplantısında Ankara'nın bu teklifi ile ilgili soru soruldu. Peskov, Türkiye ile Rusya arasında ortak çalışma grubu oluşturulmasının ilişkileri düzeltmeyeceğini söyledi. Peskov açıklamasında Ankara'nın atacağı adımlarla mümkün olacağını belirtti.

        Peskov konuşmasında, "Hiçbir çalışma grubu mevcut sorunu çözemez. Bunu ancak Türkiye yönetimi yapabilir. Onlardan beklediğimiz adımları, Putin Atina'da bir kez daha dile getirdi." ifadelerini kullandı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ