Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransa'da IŞİD’li terörist dehşet saçtı

        GAZETE HABERTÜRK - DIŞ HABERLER

        Fransa’nın başkenti Paris’in banliyölerinden Magnanville’de yaşayan Mureaux Başkomiseri Jean-Baptiste S. (42) önceki akşam saat 20.30 sıralarında sivil kıyafetiyle evine dönerken evininin önünde bıçaklı saldırıya uğradı. Jean-Baptiste S. saldırı anında çevredekileri kaçması ve polise haber vermesi yönünde uyardı. Kurbanını defalarca bıçaklayıp öldüren ve terör örgütlerine militan kazandırdığı için daha önce hüküm giyen Larossi Abballa (25) isimli terörist, daha sonra başkomiserin eşi Jessica ve 3 yaşındaki oğlunun olduğu eve yöneldi.

        ‘SÜRPRİZİM VAR’ DEDİ

        Görgü tanıkları başkomisere yardıma koşarken Abbala onlara, “Polisi IŞİD adına öldürdüm. Gelenlere sürpriz hazırladım” diye seslendi. Dakikalar içinde olay yerine gelen Fransız RAID Özel Harekât polisleri binayı sararken, yapılan müdahaleye rağmen başkomiser kurtarılamadı. RAID ile Abbala arasındaki müzakere gece yarısına kadar sürmesine rağmen sonuç alınamayınca Özel Harekât polisleri baskın düzenledi. Eve giren polisler Abbala’yı öldürürken, Jessica S.’nin cesedi ile karşılaştı. Abbala’nın Jessica S.’yi boğazını keserek öldürdüğü açıklandı. 3 yaşındaki çocuğun iyi olduğu ancak şok yaşadığı belirtildi.

        13 DAKİKA CANLI YAYIN

        Paris Savcısı François Molins katliamın ardından yapılan incelemede Larossi Abballa’nın Facebook sayfasında kurbanlarının fotoğraflarını paylaştığını ve eve girdikten sonra 13 dakika 16 saniye Facebook Live üzerinden canlı yayın yaptığını açıkladı. Molins, Abbala’nın evinde yapılan aramada bir isim listesi ele geçirdiğini açıkladı. Listede çok sayıda gazeteci, şarkıcı, polis memuru ve kamuoyu tarafından bilinen kişilerin ismi olduğu öğrenildi. Savcı Molin, Abbala’nın bu isimleri “Öldürmek üzere not ettiğini” belirtti.

        ‘EURO 2016 MEZAR OLACAK’

        Abbala’nın Facebook hesabının, örgüt propagandası ve nefret söylemiyle dolu olduğu belirlendi. Abbala’nın bir soruşturmada, 10 Haziran’da başlayan Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için “Euro 2016 mezar olacak” dediği ileri sürüldü. Abbala’nın hesabı kapatılırken katliam görüntüsünde çocuğu karşısında görünce şaşırdığı, ne yapacağını bilemediği yer aldı.

        TELEFONLARI DİNLENİYORDU

        IŞİD’li terörist Larossi Abballa’nın Magnanville’de doğup büyüdüğü, cihatçı terör örgütleri ile ilişkisinin Fransız istihbarat birimleri tarafından bilindiği öğrenildi. Abbala’nın, 2013 yılında Pakistan’da faaliyet gösteren bir terör örgütüne üye olmak suçundan 6 ayı tecilli 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. Abbala’nın hapisten çıktıktan sonra da takibe alındığı, telefonlarının dinlendiği açıklandı. Saldırı IŞİD tarafından sosyal medyada üstlenildi.

        ‘TARTIŞMASIZTERÖR’

        Saldırının ardından Başbakan Manuel Valls, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Adalet Bakanı Jean-Jacques Urvoas ile Elysee Sarayı’nda olağanüstü toplandı. Cumhurbaşkanı François Hollande, “Saldırganın kendisi de bunun bir terör eylemi olarak görülmesini talep etti ve onun bağlı olduğunu söylediği terör örgütü bunu üstlendi. Tartışmasız bir terör eylemidir’’ dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ