Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Obama İslam'ı hedef almayacak

        GAZETE HABERTÜRK - DIŞ HABERLER

        ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın kışkırtmalarına rağmen, Orlando saldırısından sonra İslam’ı hedef alan bir açıklama yapmayacak.

        Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest günlük basın toplantısında, Trump’ın “Obama, Orlando saldırısının radikal İslam tarafından işlendiğini kabul etsin, yoksa istifa etsin” açıklamasına yanıt verdi.

        Earnest, Obama’nın İslam ile terörizmi yan yana getiren bir söylemle aşırılık yanlısı örgütlerin isteğini yerine getirmeyeceğini belirterek, “Bu terör organizasyonlarına İslam’ı meşrulaştırma hakkını vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

        İngiliz şarkıcı Adele ise Belçika’da verdiği konser sırasında gözyaşlarına boğuldu ve Orlando’da yaşamını yitirenlerle ilgili olarak “Bütün konseri Orlando’da yaşayanlara ve Pulse gece kulübüne ithaf ettiğimi söyleyerek başlamak istiyorum” dedi. Duygusal konserde gözyaşlarına engel olamayan Adele hayranlarından özür diledi.

        Orlando saldırısına tepki olarak Fransa’daki Eyfel Kulesi, ‘Gökkuşağı’ renklerine büründü. İstanbul’daki ABD Başkonsolosluğu binasına ise LGBTİ hareketinin simgesi olan gökkuşağı bayrağı asıldı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ