Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika John Kerry, Suriye politikasını eleştiren bakanlık görevlileri ile görüşecek

        ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bazı Bakanlık çalışanlarının ABD'nin Suriye politikasını eleştirdiği metni okuduğunu ve "çok iyi" bulduğunu söyledi.

        Kerry, ABD Diplomasi Mülteci Merkezi'nde üniversite öğrencileriyle yaptığı konuşmada, bir soru üzerine, Dışişleri Bakanlığında hükümete Suriye konusunda danışmanlık yapan 51 çalışanın, ABD hükümetinin Suriye politikasını değiştirmesi gerektiği yönünde kaleme aldıkları yazıyı değerlendirdi.

        Söz konusu metni okuduğunu belirten Kerry, "Çok iyi bir yazı. Yazıyı kaleme alanlarla buluşacağım" dedi.

        Bakanlık Sözcüsü John Kirby de günlük basın toplantısında detay vermekten kaçınarak, “Kerry, yazıda kaleme alınan argümanların çok güçlü olduğunu düşünüyor” ifadesini kullandı.

        Kirby, “Bakan, yazıyı kaleme alan danışmanlardan bazılarıyla görüşecek. Her biriyle ayrı ayrı görüşmesi mümkün olmayacak, bazılarıyla toplu görüşecek” diye konuştu.

        Öte yandan Kirby, mektupta belirtilen hususların ABD’nin Suriye politikası haline gelip gelmeyeceği konusunda, konuşmak için henüz erken olduğunu söyledi.

        Beyaz Saray Basın Sözcüsü John Earnest ise Başkan Barack Obama'nın söz konusu yazıyı okuduğunu düşünmediğini aktardı.

        Earnest, Obama'nın askeri müdahalenin Suriye'ye barış getiremeyeceği yönündeki düşüncesinin değişmediğini kaydetti.

        Suriye'de DAEŞ'in bir terör örgütü olarak ABD için tehdit unsuru olduğunu ve dünyanın farklı bölgelerindeki çıkarlarını etkilediğini belirten Earnest, "Bu sebepten dolayı DAEŞ'e yoğunlaşmaya devam edeceğiz" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ