Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye'de savaş mağduru çocuklar yer altı parklarında oyun oynuyor
        1

        Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalındaki Doğu Guta bölgesinde yer altına inşa edilen oyun parkı, savaşın mağdur ettiği çocuklara kısa süreliğine de olsa güven içinde oynayabilecekleri bir ortam sunmayı amaçlıyor.

        2

        6'ncı yılına girilen iç savaşta kullanılması insanlık suçu sayılan kimyasal silahlar, varil, vakum ve fosfor bombalarına kadar çeşitli silahların kullanıldığı savaşın en büyük mağdurları çocuklar oldu.

        3

        Rejimin ve Rusya'nın düzenlediği sayısız hava saldırısında on binlerce çocuk hayatını kaybetti.

        4

        İç savaşın hız kesmemesi, Suriyeli aktivistleri, saldırıların çocuklar üzerindeki etkilerini azaltacak ve onlara kısa süreliğine de olsa güven içinde çocukluklarını yaşayabilecekleri çeşitli çözümler bulmaya itti.

        5

        Geçen sene hizmete giren "Çocuk Diyarı" isimli yer altı parkı da bunlardan biri.

        6

        Dört yıldır yoğun bombardımana maruz kalan Doğu Guta'nın Arbin bölgesindeki oyun parkı, tamamıyla yer altına inşa edilmiş.

        7

        Beton kolonlarla güçlendirilmiş park bin metrekare genişliğinde.

        8

        Tavandan sarkan lambaların aydınlattığı parkta, salıncaktan kaydırağa, atlı karıncadan renkli top havuzuna bir çocuğun rüyalarını süsleyen birçok oyuncak var.

        9

        Ayrıca park içerisindeki psikolojik tedavi merkezinde savaşın çocukların ruhunda açtığı yaralar onarılmaya çalışılırken, bilinçlendirme odalarında da saldırı sırasında nasıl hayatta kalınacağı öğretilmeye çalışılıyor.