Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İtalya, Fransa ile kara sınırlarındaki güvenlik tedbirlerini artırdı

        Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde yaşanan terör saldırısının ardından İtalya, Fransa ile olan üç kara sınırındaki güvenlik tedbirlerini artırdı.

        Nice kentinde Fransa'nın milli günü kutlamalarına yapılan ve ilk belirlemelere göre 70'in üzerinde kişinin öldüğü terör saldırısının ardından İtalya, başta batı komşusu Fransa olmak üzere kara sınırlarındaki güvenlik önlemlerini güçlendirdi.

        İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, yaptığı açıklamada, Fransa ile olan üç karayolu sınır kapısında ve sınır kasabası Ventimiglia'daki demiryolunda güvenlik önlemlerini artırdıklarını bildirdi.

        Alfano, terörle mücadele güvenlik komitesini olağanüstü toplantıya çağırdığını açıkladı.

        Nice'teki saldırı nedeniyle İtalya Dışişleri Bakanlığı da saldırıda etkilenmiş vatandaşları olabileceği endişesiyle bir kriz masası oluşturdu. Bakanlık, yaptığı duyurularla Nice'teki vatandaşlarından yerel güvenlik makamlarının çağrılarına uyma tavsiyesinde bulundu ve kriz merkezi numaralarını paylaştı.

        İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında, "Nice ve Avrupa (bu saldırıdan) korkunç şekilde etkilendi. Krizi masasıyla birlikte gelişmeleri takip ediyorum." ifadelerini kullandı.

        İçişleri Bakanlığı'nda dün sabah yapılan güvenlik toplantısında, terör riski nedeniyle güvenlik ekiplerinin 7 bin 50 askerle daha takviye edilmesi kararı alınmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ