Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Boğaziçi Köprüsü'nden atlayan ve mucize eseri hayatta kalan 35 yaşındaki Serdar Taşkın, intihar etmek için atlamadığını, sadece hayata ve dünyaya kafa tutmak için köprüden atlama hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, "Ölüm riski olduğunu biliyordum. Hayatta kaldığım için mutluyum. Bundan sonra kaldırımdan paraşütle bile atlamam" dedi.

ŞEFİK DİNÇ / İSTANBUL (AJANS HABERTÜRK) / ÖZEL HABER

Bir bilgisayar firmasında proje destek sorumlusu olarak çalışan Serdar Taşkın(35), motosikletiyle gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde korkulukların üzerine çıkarak denize atladı. Taşkın'ın atladığını gören bir balıkçı hemen yardıma koştu ve ve tutunması için Taşkın'a ip attı. Balıkçı, ipi yakalayan Taşkın'ı önce tekneye oradan da karaya çıkardı. Taşkın'ın ilk sözü, "Yaşıyor muyum" olurken, "Neden atladın" diye soran balıkçıya da "atlamam gerektiği için atladım" şeklinde cevap verdi.

Ambulansla Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Serdar Taşkın'ın sağ kolunda kırık tespit edildi. Sağlık durumu iyi olan Taşkın, kolu alçıya alındıktan sonra taburcu edildi.

AMACIM İNTİHAR DEĞİLDİ


Köprüden atlamasının intihar girişimi olmadığını vurgulayan Taşkın, asi, korkusuz ve maceracı bir ruhu olduğunu söyledi. Bodrum'da daha önce 18 metre yükseklikten atladığını belirten Serdar Taşkın, köprüden atlamayı her zaman hayal ettiğini ifade etti. Köprüden atlamadan önce ölüm riskinin yüksek olduğunu bildiğini söyleyen Taşkın, "Ölümden korkmuyorum. Motosiklet kullanıyorum. Otobanda giderken her an ölüm riski var zaten. Bir süre suya doğru düz indim. 15 metre kadar kala balıklama daldım. Öleceğimi düşündüm. Balıkçı geldiğinde yaşayıp yaşamadığımı sordum. Bu kadar kolay olacağını tahmin etmemiştim. Hayatta kaldığım için mutluyum. Bir daha değil köprüden, hiç bir yerden atlamam. Hatta kaldırımdan paraşütle bile atlamam" dedi.

HAYATA KAFA TUTTUM


Maceracı kişiliği olduğunu ve hep düzenin tersine hareket ettiğini de anlatan Taşkın, "Boğaziçi Üniversitesi'ne girdim. Ama bitirmemek için elimden geleni yaptım. Para kazanmamak için de elimden geleni yaptım. 'Çalışıp para kazanmazsan yanlız kalırsın' düşüncesine karşıyım. Bana verilen fırsatları değerlendirirsem, fırsat verilmeyen insanların kaderine onay vermiş olurum. Ben akıntının içerisinde yaşamak istemiyorum. Akıntının, rüzgarın tersine gittim. Bunun için hayata, dünyaya kafa tuttum ve 67 metreden atladım. İnsanların yapabileceklerinin bir sınırının olmadığını anlatmaya çalıştım" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME