Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi "Alman vekillere İncirlik izni verildi" iddiası

        Alman haber ajansı dpa, Türk yetkililerin Alman heyetinin İncirlik Üssü'ne ziyareti için yeşil ışık yaktığını yazdı.

        Haberde Türk hükümetinin Alman parlamenterlere İncirlik'e giriş için izin verdiği duyuruldu. Buna göre Alman parlamenterler Ekim ayında İncirlik'te bulunan Alman askerleri için bir ziyaret gerçekleştirecekler.

        Türk Dışişleri kaynakları ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bugün yapacağı açıklamanın önemli olduğunu, resmi bir doğrulama için bu açıklamanın beklenmesi gerektiğini belirtti.

        SPIEGEL: ALMAN YETKİLİLER DOĞRULADI

        Spiegel Online da Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından Alman yetkililere 'İncirlik´e ziyaret' izninin gönderildiğini duyurdu.

        Spiegel Online, Federal Parlamento Savunma Komisyonu üyelerinin Ekim ayında yapmayı planladıkları İncirlik ziyaretine izin çıktığını Alman hükümet yetkililerinin doğruladığını yazdı.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Die Welt gazetesine dün yaptığı açıklamada, "Almanya şu andaki gibi davranırsa, izin veririz" ifadelerini kullanmıştı.

        Habere göre Alman Savunma Komisyonu üyeleri, 4 Ekim'de İncirlik Üssü'ne giderek 6 Ekim'e kadar incelemelerde bulunmak istiyor ve parlamentodan komisyon üyelerine bu yönde izin verilmiş durumda.

        İLK AÇIKLAMA ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN

        Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ankara'nın Alman parlamenterlere İncirlik üssünü ziyaret etmeleri için izin vermesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

        Reuters'ın haberine göre Steinmeier, "Parlamentoya karşı sorumlu olan bir ordu, o parlamentonun temsilcileri tarafından ziyaret edilebilmeli. Türk hükümetinin bu kararıyla, ikili ilişkimizde bir adım daha ileri gittik" dedi.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ