Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Avusturya Dışişleri Bakanı'ndan Almanya'ya eleştiri

        Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Almanya'yı sığınmacı politikası nedeniyle eleştirdi.

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçtiğimiz günlerde Viyana'da yapılan sığınmacı zirvesinde Almanya'nın Yunanistan ve İtalya'dan her ay birkaç yüz sığınmacıyı alacağını açıklamıştı.

        Alman Welt am Sonntag gazetesine konuşan Kurz, Merkel'in açıklaması için, "Bu politika yanlış" dedi.

        Merkel'in amacının Güney Avrupa ülkelerinin yükünü azaltmak olduğunu kaydeden Kurz, "Fakat, Almanya tarafından açıklanan böyle bir politika, maalesef tersi bir sonuç doğurur. Bu sayede büyük bir ihtimalle Yunanistan ve İtalya'ya daha fazla sığınmacı gelecektir ve bu ülkelerin yükü artar" diye konuştu.

        Sığınmacılara sonuçta Almanya'ya gitme umudu olduğu için Yunanistan ve İtalya'ya gitmenin değeceği duygusunun verilmemesi gerektiğini kaydeden Kurz, "Bu insan kaçakçılarının işine yarar ve yeni sığınmacı akınlarına yol açar" dedi.

        Kurz, böyle bir politika yerine Almanya ve diğer ülkelerin AB sınırlarının korunması ve sığınmacıların yerleştirme programları çerçevesinde doğrudan Suriye'deki kamplardan alınmasını savundu.

        MACARİSTAN'DAKİ REFERANDUMU DESTEKLEDİ

        Macaristan'ın sığınmacı kabulünü referanduma götürmesine destek veren Kurz, sığınmacıların AB ülkeleri arasında dağıtılması hedefinin gerçekçi olmadığını söyledi.

        Kurz, "Şayet bizim önceliğimiz başından itibaren sığınmacıların AB içerisinde dağıtılması değil de sınırların korunması olsaydı, büyük bir ihtimalle Macaristan'da yapılan referanduma hiçbir zaman gerek kalmazdı" diye konuştu.

        AB içerisinde iki farklı kategoride ülkelerin olduğu yönünde bir görüş oluşmasından kaçınılması gerektiğini de kaydeden Kurz, "Bazı Avrupa Birliği ülkelerinin diğer üye ülkelere göre daha üstün olduğu izlenimi vermek istemesi tehlikelidir" diye konuştu.

        AB ülkeleri içerisinde 160 bin sığınmacının dağıtılması konusuna da değinen Kurz, sığınmacıların bugüne kadar gerçekleşen hızla dağıtılmasının devam etmesi durumunda 160 bin sığınmacının dağıtılmasının 30 yıl süreceğini söyledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ