Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'den Kolombiya referendumu açıklaması

        ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Kolombiya'daki referandumda halkın, hükümet ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasındaki barış anlaşmasını reddetmesine ilişkin, "Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un kalıcı barışı sağlamak için gösterdiği çabaları destekleyeceğiz." dedi.

        Kirby, Kolombiya hükümeti ile FARC arasında 4 yıl süren müzakerelerin ardından geçen hafta imzalanan barış anlaşmasına halkın onay vermemesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

        Halkın barış anlaşmasını reddetmesinden övgüyle bahseden Kirby, "İlerleyen günlerde zor kararlar alınacağının farkındayız." ifadesini kullandı.

        Hükümet ve muhalefetin barışın sağlanması için çaba gösterdiğine dikkati çeken Kirby, "Kolombiya halkı, farklılıklarını şiddet yerine ilgili kurumlar ve diyalog yoluyla çözme kararı aldı." değerlendirmesinde bulundu.

        ABD olarak Kolombiya'yı desteklemeye devam edeceklerini belirten Kirby, Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un kalıcı barışı sağlamak için gösterdiği çabaları destekleyeceklerini kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ