Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'den ABD'ye eleştiri

        Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD Başkanı Barack Obama için 'cehenneme git' dedi ve ABD'nin ülkesine silah satmayı reddettiğini, fakat bunu umursamadığını çünkü Rusya ve Çin'in kendileri için tedarikçi olma konusunda istekli olduğunu söyledi.

        Reuters'ın haberine göre Duterte ABD'ye karşı saygısını kaybettiğini belirterek, Filipinler'deki uyuşturucuyla mücadele yöntemini eleştirenlere de sert çıktı.

        Duterte mayıs ayında başkan seçildiğinden beri uyuşturucuyla mücadele kapsamında ülkede 3 bin 400 'den fazla kişi öldürüldü.

        Duterte, Manila'da gerçekleştirdiği konuşmada, ABD'nin füze ve başka silahları ülkesine satmak istemediğini fakat Rusya ve Çin'in bunu 'kolayca' yapabileceklerini söylediğini dile getirdi.

        Duterte, "Eğer silah satmak istemiyorsanız, Rusya'ya giderim. Rusya'ya generaller yolladım ve Rusya 'endişelenme, bizde ihtiyacın olan her şey var, sana vereceğiz' dedi. Çin'e gelince, 'gel ve imzala, her şey yollanacak' dedi" diye konuştu.

        Öte yandan Duterte, ABD'nin Filipinler'deki kronik uyuşturucu problemi konusunda kendilerine destek olmaları gereken yerde eleştirdiklerini söyledi. Duterte, "Yardım etmek yerine ilk vuran ABD Dışişleri Bakanlığı'ydı. O yüzden cehenneme gidebilirsin Obama." ifadelerini kullandı.

        Duterte, eylül ayı başında yine uyuşturucuyla mücadele konusunda ABD tarafından eleştirilmesi üzerine Obama'ya küfür etmişti. Bunun üzerine Obama ile Duterte arasında yapılması planlanan görüşme iptal edilmişti.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ