Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Mathew kasırgası 7 milyon kişiyi vurabilir
        1

        KARAYİPLER’i etkileyen son 10 yılın en kuvvetli kasırgası Mathew’un, Haiti’den sonra ABD’nin Florida Eyaleti’ni doğrudan vurabileceği açıklandı.

        2

        Haiti’de en az 150 can alan ve büyük yıkıma yol açan kasırga, saatte 225 kilometre hızla ABD’nin güney sahillerine ulaştı. Felaketin etkilemesi beklenen Florida, Georgia, Güney ve Kuzey Carolina eyaletlerinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. Yetkililer, 2 milyondan fazla kişiyi evlerini boşaltmaları konusunda uyardı.

        3

        KUYRUKLAR OLUŞTU

        Florida Valisi, okyanus kıyısında yaşayanlara en az 3 gün yetecek su, gıda ve ilaç depolamaları çağrısını yaptı. Halk, yiyecek stoklamak için marketlere koştu, benzin istasyonları önünde uzun kuyruklar oluştu.

        4

        ABD’nin güneydoğu eyaletlerinde elektriklerin kesileceği, 7 milyon kişinin bundan etkileneceği uyarısında bulunuldu. Türk Hava Yolları, bölgede etkili olması beklenen Mathew kasırgası nedeniyle Miami için yapmayı planladığı uçuşunu karşılıklı olarak iptal etti.

        5

        SULAR ALTINDA

        Binlerce evin yıkıldığı, hastane, kilise ve sağlık ocaklarının hasar gördüğü Haiti’de, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Başkent Port-au-Prince’in kısmen sular altında kaldığı kaydedilirken, su birikintileri ve toplanamayan çöpler yüzünden salgın hastalıkların ortaya çıkmasından kaygı duyuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ