Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yunanistan'da sığınmacı kampında kan donduran tecavüz

        Midilli'nin Moria sığınmacı kampında 19, 20 ve 24 yaşlarında üç Cezayirli göçmen, bir Faslı göçmene cinsel saldırıda bulundu. 25 yaşındaki gence tecavüz eden ve 320 evro gasp eden, Cezayirliler polis tarafından yakalandı. Çalınan paranın tümü 19 yaşındaki hırsızın üstünde bulununca üçü de gözaltına alındı. Gözaltındaki suçluların Midilli Savcılığı'na sevk edilmesi bekleniyor.

        CEP TELEFONUYLA KAYDETTİLER

        Moria sığınmacı kampında dehşet verici bir olay daha yaşandı. 16 yaşındaki refakatsiz Pakistanlı bir çocuk, 17 yaşlarında dört kişi tarafından tecavüze uğradı. Pakistanlı tecavüzcüler yaptıklarını cep telefonlarıyla kaydederek, şiddet olayını ve tacizi gözler önüne serdi. Taciz olayı çocuğun kendisi tarafından dile getirilince, mağdur çocuk doktor muayenesinden geçirildi ve tecavüz kanıtlandı. Bunun üzerine 4 Pakistanlı gözaltına alındı, delil teşkil eden cep telefonlarına da el kondu. Şok geçiren 16 yaşındaki çocuk psikolog gözetimi altına alındı. Dört Pakistanlının müdafaasını üstlenen avukatlar dava dosyasını okuduktan sonra davadan çekildiler.

        Sınır Tanımayan Doktorlar refakatsiz çocukların Moria sığınmacı kampından uzaklaştırılmaları gerektiğini bir kez daha tekrarladı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ