Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika New York'taki Central Park'ta cinsel taciz alarmı

        ABD'nin New York kentinde polis, kentin sembol mekanlarından Central Park'ta son dönemde cinsel taciz vakalarının artması üzerine ek tedbirler aldı.

        Central Park'ta en son yaşanan tecavüz olayından sonra New York Polis Teşkilatı (NYPD) ekipleri, parktaki güvenlik önlemlerini ve devriyeleri artırmak zorunda kaldı.

        New York Emniyet Müdür Yardımcısı Carlos Gomez, parktaki polis sayısının artırılacağını bildirdi. Açıklamasında, polisin 24 saat boyunca tur atacağını belirten Gomez, polis sayısının park çevresinde de artırılacağını kaydetti.

        Parktaki en son tecavüz vakasına maruz kalan kurban, 28 yaşındaki bir kız koşucu olmuştu. Polis, pazartesi gecesi meydana gelen olayda şüphelinin turuncu renkli tişört giyen "30 yaşlarında 'pis bıyıklı' biri" olduğunu açıklamıştı. Cinsel saldırı, parkın 110. Sokak ile Lenox Caddesi arasında kalan bölümünde saat 21:30 sıralarında meydana gelmişti.

        Parktaki saldırıların önemli kısmı, cinsel saldırıyla birlikte cep telefonu hırsızlığı şeklinde gerçekleşiyor. Pazartesi gecesi mağdurunun da cep telefonu çalınmış, telefon daha sonra Bronx'ta bulunmuştu. Son 10 günde parkta 5 hırsızlık olayı medyana gelirken, bunların tamamı cep telefonu hırsızlığı şeklinde oldu.

        YIL BAZINDA DÜŞÜŞ VAR

        Bu arada, parktaki cinsel saldırı vakalarının son günlerde artış göstermesine rağmen, NYPD'nin açıklamasına göre, Central Park'taki tecavüz vakalarında son bir yılda yüzde 17'ye varan düşüş yaşandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ