Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu ÖSO Dabık köyünü DEAŞ'tan aldı

        Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü DEAŞ için sembolik öneme sahip Dabık köyü muhalifler tarafından ele geçirildi.

        Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göreDEAŞ'ın büyük ölçüde bölgeyi terk ettiği öğrenildi.

        Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Dabık civarında kontrol sağlandı, içeriye giriş başladı ve temizlik faaliyetlerine de başlanıldı. DEAŞ unsurları büyük ölçüde bölgeyi terk etmiş gözüküyor. Kontrol sağlanmış durumda. Tam kontrol için TSK desteğindeki ÖSO'nun içerde tuzaklanmış olan oldukça çok sayıdaki mayın ve EYP'leri temizlemesi ve DABIK'ın Kuzey batısında cep içinde kalan ve DEAŞ'ın elinde olan 4 yerleşim yerini de kontrol etmesi gerekiyor.''

        AA muhabirinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından aldığı bilgiye göre, ülkenin kuzeyindeki Halep ilinin Soran beldesi ve Dabık köyü, terör örgütü DEAŞ militanlarından temizlendi.

        Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında desteklediği ÖSO güçleri, Azez-Cerablus hattında bugün ele geçirilen yeni bölgelerde terör örgütünün yoğun biçimde kullandığı bomba düzeneklerini etkisiz hale getirmeye çalışıyor.

        Güvenlik kaynakları, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında en zorlu safhanın tamamlandığını, harekatın devam edeceğini bildirdi.

        'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 54'üncü gününde 137 mahalde denetim ÖSO'ya geçerken, 1130 kilometrekarelik alan terör örgütü IŞİD'den temizlendi. IŞİD'in 92 hedefinin karadan ve havadan imha edildiği harekatta çok sayıda terörist öldürüldü, ÖSO'nun 9 askeri yaşamını yitirdi, 28'i de yaralandı.

        DEAŞ'ın bir yayın organına adını veren Dabık, örgüt için sembolik öneme sahip. Örgüt, Dabık'ta "Müslüman olmadığına inandığı güçler"le yapacağı savaşla "kıyamet"in başlayacağına inanıyor.

        Öte yandan örgüt, internette yayınladığı bir dergisinde önceki gün, elebaşı Ebubekir Bağdadi'nin, "Beklediğimiz Büyük Dabık Savaşı bu değil" şeklindeki ifadelerine yer vermişti.

        AA/DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ