Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Putin'den Musul operasyonu açıklaması

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hindistan'ın güneybatısındaki Goa kentinde 8'incisi düzenlenen BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) Zirvesi'nde, ABD ve Fransa'yı Irak'ın Musul kentindeki dikkatli olmaları konusunda uyardı.

        Tass haber ajansına göre, ABD ve Fransa'nın Musul'da yürüttüğü operasyonlarda çok dikkatli olmaları gerektiğini belirten Putin, "Amerikalı ve Fransız partnerlerimizin seçici davranmasını, siviller arasındaki kayıpları en aza indirmek, daha iyisi sivil kayıpların olmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını umuyoruz." dedi.

        Musul'da yürütülen operasyona yönelik histeriyi, Batı'daki partnerleri gibi alevlendirme planlarının olmadığını belirten Putin, "Terörle mücadele edilmesi gerek ve bunun aktif mücadeleden başka bir yolu yok." yorumunu yaptı.

        Musul'daki operasyon ile Rusya'nın Suriye'nin Halep kentinde yürüttüğü operasyon arasında paralellik olduğunu öne süren Rusya Devlet Başkanı, "Paralellik aşikar." iddiasında bulundu.

        Putin, Musul'da çok sayıda sivilin, yüz binlerce kişinin yaşadığını, hava gücü ve ağır silahlar kullanmanın olası kurbanlar açısından çok tehlikeli olacağını sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ