Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Musul eski valisi Nuceyfi hakkında tutuklama kararı!

        Iraklı vekil El Luveyzi, Musul eski valisi ve Haşd El Vatani genel komutanı Etil El Nuceyfi hakkında Türk askeri ile iş birliği yaptığı gerekçesi ile tutuklama kararı çıktığını iddia etti.

        Non haber sitesine konuşan Iraklı Milletvekili Abdulrahman El Luveyzi, "Bir grup milletvekillerin şikayeti üzerine Musul eski valisi Etil El Nuceyfi hakkında tutuklama kararı çıktı" dedi.

        Merkezi Cinayet Mahkemesi tarafından kararın çıktığını ileri süren milletvekili El Luveyzi, "Benim de aralarında olduğum bir kısım milletvekilinin açtığı davadan sonra Musul'un eski valisi hakkında tutuklama kararı çıktı ve şu an aranmaktadır" dedi.

        Nuceyfi'nin merkezi hükümet tarafından işgalci güç olarak tanımlanan 'Türk askeri' ile irtibatından dolayı hakkında dava açıldığını belirten El Luveyzi, "Bu güçlerin Irak'tan çıkması için parlamento da onay vermiştir" ifadelerini kullandı.

        Geçtiğimiz 2015 yılında Parlamento'nun onayıyla valilik görevinden alınan Etil El Nuceyfi, Haşdı Vatani birliğini kurdu. Türk askeri Başika'da Haşdı Vatani'ye askeri eğitim verdi. Musul'u kurtarmak için kurulan güç, daha sonra isim değiştirerek Ninova'nın Bekçileri adını aldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ