Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Londra'da alarm seviyesi yükseltildi!

        İngiltere'nin başkenti Londra'da terör alarmı verildi. Perşembe günü North Greenwich metro istasyonunda bulunan şüpheli paketin ardından, bugün bir kişi terör şüphesiyle gözaltına alındı.

        Terör şüphesiyle gözaltına alındığı açıklanan 19 yaşındaki şüphelinin, Londra'nın kalabalık caddelerinden birinde şok tabancasıyla vurularak yakalandığı belirtildi.

        Olayın Perşembe günü North Greenwich metro istasyonunda bulunan şüpheli paketle ilişkili olduğu düşünülüyor. Polis şüpheli paketi, kontrollü bir şekilde patlatmış ve paketin içinde ne olduğuna dair kendilerine gelecek sonuçları beklediğini açıklamıştı.

        Peş peşe yaşanan bu iki gelişmenin ardından Londra'da terör alarmı verildi. Londra'da toplu taşıma araçlarına yönelik olarak gerçekleştirilebilecek bir terör saldırısı ile ilgili Britanya Silahlı Kuvvetleri, Kraliyet Donanması ve Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne uyarı gönderildiği belirtildi.Terörizm Analiz Merkezi'nden yapılan açıklamada, Londra'da toplu taşımaya yönelik terör saldırısı alarm seviyesinin yükseltildiği ve bir saldırı beklendiği belirtildi.

        Konuyla ilgili neden Britanya Ordusu'nun uyarıldığı ise bilinmiyor.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ