Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu 'DEAŞ tehlikesi yüzde 90 oranında ortadan kalktı'

        Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkan Yardımcısı Kosret Resul, DEAŞ'ın polis kıyafetleri ve sivil elbiseler giyerek Kerkük kent merkezine sızması ve daha sonra çeşitli saldırılar düzenlemesinin ardından güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyonu yakından takip etmek için Kerkük'e gitti.

        Aynı zamanda eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı olan Resul, KYB merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, "DEAŞ'ın kent üzerindeki tehlikesi yüzde 90 oranında ortadan kalktı. Kent sakinleri rahat uyusun." dedi.

        DEAŞ'ın Kerkük'e 100 militan ile saldırdığı bilgisini paylaşan Resul, "Amaçları kentin kısmen kontrolünü ele geçirdikten sonra uyuyan hücreleri sayesinde saldırıları artırmaktı ancak başarısız oldu." diye konuştu.

        Resul, örgütün Kerkük'e saldırmasının perde arkasında Musul üzerindeki baskıyı azaltmak olduğunu söyledi.

        Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Kerkük'ün batısındaki Havice ilçesinin geri alınmasına ilişkin ise Resul, "Musul'un geri alınması halinde ilçenin kurtarılması birkaç saat sürecektir." dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ