Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransa'da göçmen merkezine saldırı

        Fransa'nın orta kesiminde bulunan Loubeyrat kasabasında Calais sığınmacı kampından tahliye edilecek göçmenlerin yerleştirileceği merkeze gece yarısı saldırı düzenlendiği bildirildi.

        Bölge valiliğinden yapılan açıklamada, gece yarısına doğru, göçmenleri ağırlamak üzere hazırlanan merkezin giriş kısmında yangın çıktığı, itfaiye ve güvenlik güçlerinin zamanında müdahalesi sonrası yangının büyümeden söndürüldüğü ifade edildi. Clermont-Ferrand şehri ve çevresinde göçmenlerin ağırlanması için hazırlanan üç merkezden biri olan Loubeyret göçmen merkezinin açık bir saldırı ile yakılmaya çalışıldığı belirtilirken, olayda ilgisi olan kişilerin yakalanması için soruşturma açıldı.

        Valiliğin açıklamasında, "Fransa devleti, tehlikeli ve ağır bir suç oluşunun yanında cumhuriyet değerlerini ayaklar altına alan bu eylemi en şiddetli şekilde kınamaktadır." ifadelerine yer verilerek, savaşlardan ve kıyımlardan kaçan bu kişilere Fransa'nın kucak açmasının bir görev olduğu kaydedildi.

        Fransa'da daha önce de Paris ve çevresinde bulunan birçok göçmen merkezi hazırlık çalışmaları sırasında yakılmış, Montpellier yakınlarındaki bir merkezin girişine ise duvar örülmüştü. Calais sığınmacı kampında kalan 8 bine yakın göçmenin tahliyesi devam ederken, Fransa devleti, burada bulunanlarla birlikte 13 bin sığınmacıyı ülke genelinde göçmen merkezlerine yerleştirmeyi kararlaştırmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ