Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Japon çizgi filmindeki döner sahnesi Türk dönercileri sevindirdi

        Japonya'da haftalık yayınlanan ve gösterdikleri yemeklerle karınları acıktıran bir anime olan Shokugeki no Souma'da Türk döneri yapılan bir bölüm yayınlandı.

        Türk dönerciler ise bu anime filmin ardından Japon müşterilerin artmasını beklerken, "Döneri bu kadar iyi biz anlatamazdık" yorumunda bulundu.

        Japon animasyon filmlerinden Shokugeki no Souma'da yer verilen çizgi filmde en iyi aşçı unvanını almaya çalışan karakterlerin yarışında, yarışmacılardan bir tanesi pidenin arasında döner servis ediyor.

        Dönerin tadına bakan jüri bu lezzet karşısında adeta kendinden geçiyor. Shokugeki no Souma'da, dönerin sığır, tavuk gibi hayvan etlerinden nasıl yapıldığı da yer alıyor.

        Japonya'da Türk dönerinin yayınlandığı animasyonla ilgili olarak ise Türk dönerciler oldukça memnun.

        Türkiye'de yıllarını bu işe veren dönerciler, "Biz bile döneri bu kadar iyi anlatamazdık. Bu filmden sonra Japonlar'ın daha da çok dönere ilgi göstermesini bekliyoruz. Avrupa'da bilinirliği oldukça çok olan dönerimizin Uzakdoğu'ya kadar uzanması memnuniyet verici. Hatta artık değil Japonlar'ın Türkiye'de döner yemesi, Japonya'da dahi dönerci dükkanları açılabilir." dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ