Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Çavuşoğlu ile Buşati'den ortak basın toplantısı

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati,başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

        Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde;

        "Musul operasyonu şu ana kadar başarılı bir şekilde ilerliyor. Musul halkının endişeleri de dikkate alınıyor. Şii milisler yerine Irak ordusu, Peşmerge ve Başika'da bizim eğittiğimiz yerel güçler ve oradaki diğer yerel güçler. Uçaklarımız koalisyonun içindeler. Operasyon sonrasında burada mezhepçi çatışmalara yol açacak durumların önüne geçmemiz gerekiyor. Rakka DAEŞ'in Suriye'de sözde başkenti olarak değerlendiriliyor. Bir an evvel Rakka'dan da temizlenmesi gerekiyor. Bunun yerel güçlerle yapılması gerekiyor. Fakat yerel güç olarak PKK YPG'yi değerlendiriyorsanız biz buna katılmayız. Teröristleri meşru bir güç gibi saymak son derece yanlıştır. Rakka'da da kalıcı bir huzur için oradaki yerel güçler, koalisyon içindeki ülkeler destek verebilir. Rakka'nın DAEŞ'ten temizlenmesini istiyoruz."

        "Başika kampıyla ilgili de müsteşarımızla bir heyetimiz Bağdat'a gitti. Sonra ne olduysa farklı tepkiler gelmeye başladı. Onların daveti üzerine oraya kurduğumuz kampın hedefi belli. Irak'ın güvenliğine katkı sağlamak, DAEŞ'e karşı yerel güçleri eğitmek donatmak. Irak'tan bir heyet bekliyoruz. Irak'la bu konuda anlaşmayı arzu ediyoruz. Irak'ın toprak bütünlüğüne herkesten daha fazla saygı duyuyoruz. Irak'tan bir heyet ne zaman gelmek isterse biz hazırız."

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ