Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Korkutan rapor yayınlandı! Kitlesel yok oluş...

        Dünya 65 milyon yıl önce yok olan dinazorlardan bu yana görülen en büyük tükenişi yaşıyor. Living Planet'in hazırladığı ve vahşi yaşamla ilgili yapılmış en kapsamlı araştırma olarak gösterilen rapora göre, dünyadaki vahşi popülasyonların yüzde 67'si son 50 yılda yok oldu.

        Raporda, Dünya tarihinde gerçekleşmiş 5 kitlesel yok oluştan da büyük olan tükenme hızının normalden 100 kat daha hızlı olduğu belirtildi.3706 tür arasında yapılaşan araştırmada 1970 ile 2012 arasında, popülasyondaki düşüşün yüzde 58'e ulaştığı bu rakamın 2020'de yüzde 67'yi bulacağı ifade edildi.

        Doğal Hayatı Koruma Vakfı İngiltere Direktörü Dr. Mike Barrett konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "65 milyon yıl önce dinazorların yok oluşundan bu yana görülen en büyük kitlesel yok oluşla karşı karşıyayız. Diğer türlerin varlığını riske attığımızı inkar ediyoruz. Ama bu rakamlar, dünyaya ne yönde etki ettiğimizi gösteriyor. İnsanlığın doğal kaynakları kötüye kullanması yaşam alanlarını tehdit ediyor, yeri doldurulamaz türleri uçurumun kenarına itiyor ve iklimimizin istikrarını tehlikeye atıyor." ifadelerini kullandı.

        • İnsanlığın doğal kaynakları kötüye kullanması yaşam alanlarını tehdit ediyor, yeri doldurulamaz türleri uçurumun kenarına itiyor ve iklimimizin istikrarını tehlikeye atıyor.

        Dr. Barrett, insanlığın bunu durdurabileceğini belirtirken, "Bunu nasıl durduracağımızı biliyoruz. Hükümetlerin, şirketlerin ve vatandaşların nasıl ürettiğimizi, nasıl tükettiğimizi, başarıyı nasıl ölçtüğümüzü ve doğaya verdiğimiz değeri yeniden düşünmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ