Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya AB'den Suriye uyarısı

        Avrupa Birliği (AB), Suriye’nin çeşitli şehirlerinde sivil hedeflere yapılan ölümcül saldırıların kabul edilemez olduğunu ve sorumluların adalet önüne çıkartılması gerektiğini bildirdi.

        AB Komisyonunun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Hristos Stilianidis, Suriye’nin İdlib, Batı Halep ve Duma şehirlerinde 25 çocuğun ve çok sayıda öğretmenin yaşamını kaybettiği saldırıların kabul edilemez olduğunu açıkladı.

        Dün Suriye’nin İdlib ilindeki bir okula gerçekleştirilen saldırının 5 yıl önce başlayan çatışmanın en ölümcül saldırısı olduğuna dikkati çeken Stilianidis, hayatını kaybeden çocukların ve öğretmenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.

        Stilianidis sivillerin ve okul, hastane gibi altyapının uluslararası savaş hukukunca korunması gerektiğini anımsatarak, “Bu tür bir saldırının hiçbir gerekçesi ve bunu yapanların cezasız kalması söz konusu olamaz. Sorumluların adalet önüne çıkartılması gerekli.“ ifadelerini kullandı.

        Suriye’de, uluslararası hukukun eşi benzeri görülmemiş bir biçimde defalarca ihlal edildiğini kaydeden Stilianidis, “Çatışmanın tüm taraflarına temel insani değerleri sağlamayı ve çatışma ortamında masumlara zarar vermemeyi ısrarla tavsiye ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ