Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Musul kent merkezine bir kilometre mesafe kaldı

        Irak ordusunun, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kent merkezinin doğu girişinde yer alan Kokceli Mahallesi'ne girdiği belirtildi.

        Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak ordusuna bağlı güçler, Musul kent merkezinden bir kilometre mesafede yer alan Kokceli Mahallesi'ne zırhlı araçlarla girdi.

        Irak ordusunda görevli Tümgeneral Talib Kenani dün yaptığı açıklamada, söz konusu mahallenin tamamen kuşatma altına alındığını ve yoğun çatışmalar yaşandığını kaydetmişti.

        DEVLET TELEVİZYONU BİNASI GERİ ALINDI

        Associated Press'in haberine göre Iraklı bir general, bölgede Musul'a ait devlet televizyon binasının özel kuvvetler tarafından ele geçirildiğini duyurdu.

        SİVİLLER KAÇMAYA BAŞLADI

        Irak ordusunun, Kokceli Mahallesi'ne ilerlemesi sonucu çatışma ortasında kalan siviller güvenli bölgelere doğru kaçmaya başladı. Musul kent merkezi ve kısa süre önce kurtarılan Bertılla kasabası arasındaki Bazvaya köyü ile çevresindeki yerleşim alanlarında yaşayan siviller evlerini terk ederek, güvenli bölgelere kaçıyor.

        Irak ordusu ve DEAŞ militanları arasındaki çatışmaların yoğunlaşmasından dolayı can güvenlikleri tehlikede olan siviller, silahlı güçlerin hedefi olmamak için araçlarına beyaz flamalar takarak Peşmerge'nin kontrolündeki Hazır bölgesine gidiyor. Öte yandan, bölgedeki güvenlik güçleri de evlerini terk eden sivillerin kentin güneydoğu bölgesinde Irak merkezi hükümeti tarafından inşa edilen Hazır Sığınmacı Kampı'na sevk edileceklerini belirtti.

        AA/AP

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ