Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere'de UKIP liderliği adayından 'idam' çıkışı

        İngiltere'de Avrupa Birliği (AB) ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen aşırı sağ Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisinin (UKIP) liderliğine aday Paul Nuttall, ülkede idam cezasının geri getirilmesinin referanduma sunulması gerektiğini söyledi.

        Nuttall, İngiliz Sky News kanalına verdiği röportajda idam cezasına yönelik politikalarına değindi.

        UKIP'in genel başkanlık koltuğu için yarışan Nuttall, yeterli orandaki İngiliz halkının, başlatılacak imza kampanyasına destek vermesi halinde, idam cezasının geri getirilmesinin ulusal çapta referanduma taşınması için çalışacağını kaydetti. Nuttall, "Çocuk katillerine idam cezası uygulanmasına yönelik inancım konusunda hep açık oldum. İngiliz halkının çoğunluğu da böyle düşünüyor." dedi.

        Bir dönem UKIP'in genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Nuttall, liderlik için yarışan bir diğer aday Raheem Kassam'ın dün yarıştan çekilmesiyle, seçimin öne çıkan adayları arasına girdi.

        Birleşik Krallık'ta haziranda yapılan AB referandumu öncesinde UKIP, ülkenin birlikten çıkması (Brexit) yönünde kampanya yürütmüştü. Brexit kampanyasının başını çeken isimlerinden UKIP'in o dönemdeki lideri Nigel Farage, "siyasi hedefine ulaştığını" belirterek partinin genel başkanlığını bırakmıştı.

        UKIP, yeni liderini 28 Kasım'da seçecek.

        İngiltere'de en son idam cezası 1964 yılında uygulanırken, ceza resmen 1998 yılında kaldırmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ