Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Beşşar Esed’i Suriye’nin geleceğinde görmek istemiyoruz"

        ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın Suriye'de siyasi sürecin başlama umudunun süresiz şekilde ertelendiği yönündeki açıklamalarına tepki göstererek, Beşşar Esed’i Suriye’nin geleceğinde görmek istemediklerini söyledi.

        Kirby, günlük basın toplansında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun "Suriye'de siyasi sürecin başlama umudu ve Suriye halkının huzur ortamına dönüşünün süresiz şekilde ertelendiği" şeklinde yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

        Rus bakanın açıklamalarının tam olarak neyi ifade ettiğini bilmediğini belirten Kirby, “Biz görüşmelerin Rusya’nın belirttiği şekilde süresiz olarak ertelendiğini düşünmüyoruz ve Esed’in uzun vadede Suriye’nin bir parçası olmasını istemiyoruz.” dedi.

        Kirby, Esed’in Suriye’de 2021 yılına kadar iktidarda kalmak istediği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Esed’in değerlendirmelerini okuduğunu fakat rejim ve muhalifler arasındaki görüşmelerin tekrar gerçekleşmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

        Rusya Savunma Bakanı Şoygu, üst düzey askeri yetkililerle gerçekleştirdiği toplantıda Suriye'deki muhalif gruplarla müzakere yürütmenin mümkün olmadığını belirtmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ