Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu DEAŞ'ın bıraktığı harabeyi görünce büyük üzüntü yaşadılar

        Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin ortak operasyonu sonucu terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Musul'un Hamdaniye ilçesi sakinleri, iki buçuk yıldan sonra döndükleri evlerinde büyük hayal kırıklığı yaşadı.

        DEAŞ'ın 10 Haziran 2014 tarihinde Musul kent merkezi ve çevresini ele geçirmesinden sonra güvenlik tehdidinden dolayı evlerini terk edip Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine sığınan Hamdaniye'deki Hristiyanlar, terör örgütünden kurtarılan bölgedeki evlerini görmek için yola koyuldu.

        Erbil'den araçlarıyla yola çıkan Hamdaniyeliler, Kiliseler başta olmak üzere tüm okulların ve evlerin yıkıldığını görünce büyük üzüntü yaşadı.

        Güvenlik güçleri, DEAŞ'ın evlere bomba ve mayın tuzaklamasından dolayı bazı sivilleri evlerine girmelerine izin vermedi.

        DEAŞ örgütü üyelerince yakılan Karakuş kasabasındaki Katolik Tahire Kilisesi'ne gelen bazı Hristiyanların eşyayı toplamaya çalıştığı, bazılarının ise dua ettiği görüldü.

        "SIĞINMACI HAYATININ SONA ERECEĞİNİ ÜMİT ETMİŞTİK, ANCAK OLMADI"

        Hamdaniye ilçe merkezi Karakuş kasabasına gelen siviller, AA muhabirine, "Bölgemizin geri alındı haberini duyunca çok sevindik. Sığınmacı hayatının sona ereceğini ümit etmiştik, ancak olmadı" dediler.

        Erbil'den yola koyulup evine tamamen geri dönmeyi planlayan Mikail Ahmed de "Eğer elektrik ve su sıkıntısı giderilirse, yaklaşık iki buçuk yıldır uzakta kaldığım evime geri döneceğim. Artık sığınmacı olarak yaşamak istemiyorum" dedi.

        Irak ordusu ve Peşmerge güçleri 24 Ekim tarihinde Hamdaniye ilçesini DEAŞ'tan tamamen geri almıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ