Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika FBI, Hillary Clinton kararını açıkladı

        ABD'de başkan adaylarından Hillary Clinton, başkanlık seçimlerinin son 1 haftasına damgasını vuran e-posta skandalında temize çıktı.

        FBI Direktörü James Comey kongreye yazdığı mektupta; "İncelemelerimizden sonra, Temmuz'da açıkladığımız görüşümüzü değiştirmedik." ifadelerini kullandı.

        Michigan'daki mitinginde konuyu değerlendiren Clinton'ın rakibi Donald Trump; "650 bin maili 8 günde inceleyemezsiniz. Bunu yapamazsınız. Hillary Clinton suçludur. O bunu biliyor, FBI biliyor, insanlar biliyor. 8 Kasım, Amerikan halkı için sandık başında adaleti sağlama günüdür." ifadelerini kullandı.

        NE OLMUŞTU?

        Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, bazı yazışmaları kişisel e-mail hesabından yaptığı anlaşılan Hillary Clinton resmi belgeleri sızdırmakla suçlanmıştı. FBI, Clinton'ın maillerini incelemiş ve Temmuz ayında herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını açıklamıştı.

        Clinton'ın seçim kampanyası çalışanlarından Huma Abedin'in eski eşinin bilgisayarına cinsel saldırı kapsamında el koyulması soruşturmayı yeniden tetiklemişti. Bilgisayarda Clinton'a ait bir çok mail bulunmasının ardından FBI, Clinton hakkında yeniden soruşturma açıldığı açıklamış, bu açıklamadan sonra anketlerde önde giden Demokrat başkan adayının oylarının düştüğü görülmüştü.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ