Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya ve Mısır, Suriye'yi görüştü

        Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin, Suriye konusundaki yeni karar tasarısını görüştüğü bildirildi.

        Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Lavrov'un, Şükri'yle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Suriye'deki son gelişmeleri, ateşkes için harcanan çabaları ve Haleplilere insani yardımların ulaştırılması konularının ele alındığı ifade edildi. İki bakan ayrıca, İspanya, Yeni Zelanda ve Mısır'ın Suriye konusunu üzerinde çalıştığı yeni karar tasarısını istişare etti.

        Şükri görüşmede, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) Suriye konusunda daha önce hazırlanan karar tasarılarıyla ilgili anlaşmazlıkları aşması gerektiğini vurguladı.

        Fransa ve İspanya tarafından hazırlanan ve Suriye'nin Halep kentinde çatışmaların durması ile askeri uçakların kent üzerinde uçuşuna son verilmesini içeren BM Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısını Rusya 8 Ekim'de veto etmişti.

        Rusya tarafından hazırlanan ve "hava saldırılarına atıfta bulunmayan ve sadece ateşkes çağrısı ile insani yardımların ulaştırılmasını talep eden" karşı tasarıya Mısır evet oyu vermişti.

        Mısır, İspanya ve Yeni Zelanda'nın Suriye konusunda çalıştığı yeni karar tasarısı ise insani konuları, çatışmaların sonlandırılmasını ve 5 yıllık barışçıl bir çözüm planını içeriyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ