Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Türk ünlülerin seçimi!
        1

        GAZETE HABERTÜRK

        Yazar Ayşe Kulin: Tahminim, Clinton kazanır. Çok istediğimden değil ancak bu yarışı onun kazanacağını umut ediyorum. Devlet adamlığına yakışır bir durumu var Trump’a göre. Devlet yönetmek otel yönetmek gibi değildir. O bakımdan kötünün iyisi olarak Hillary Clinton

        2

        Yazar Müge İplikçi: Hillary’nin kazanmasını istiyorum ama çok da umutlu değilim. Dünya çok farklı bir yere gidiyor, her şey olabilir. Trump, dünyanın bu gidişatına uyan bir yüz. Aynı zamanda Hillary’yi bir kadın olarak da destekliyorum. Clinton yorgun bir yüz ama dünya adına o!

        3

        Yazar Ahmet Ümit: Anketlerde Clinton kazanacak gibi duruyor. ABD’de herkesin ortak fikri 2 kötü arasında seçim yapılacağı. Trump’ı ırkçı, güçlü, dengesiz görüyorlar. Ahlaki ve etik olarak sıkıntılı. Clinton ise hırs küpü. İkisini de desteklemiyorum. ABD dış politikası ikisinden biriyle değişmez.

        4

        Oyuncu Tolgahan Sayışman: Bence Clinton kazanır. Yakında bulunduğum Amerika’da Clinton kazanır havası esiyordu. Trump’ı da küçümsememek gerek. Bizim için hangisi hayırlıysa o kazansın.

        5

        Yazar İskender Pala: Her ikisinden de Türkiye’yi Allah korusun. Trump dünya için, Clinton ise Türkiye için felaket. Clinton kazanacak gibi.

        6

        Yazar İpek Çalışlar: Şu ana kadar ABD’de gördüğüm en tuhaf seçim. Bir tahminde bulunamıyorum. Anketler eskiye oranla daha gerçekçi. Clinton gibi görünse de sandık şaşırtabiliyor.

        7

        Söz Yazarı-Şair Ahmet Selçuk İlkan: Clinton daha zarif ve kadın olmanın getirdiği avantajları var. Bir annenin, bir kadının başkan olması tüm dünyayı olumlu etkiler. İnsanı insan yapan bazı özellikler vardır; şefkat, vicdan, vefa, nezaket gibi. Trump bunları yansıtmıyor. Paranın getirdiği pervasızlıkla biraz daha cesur, daha frensiz konuşuyoruz.

        8

        Eski Hakem Bülent Yavuz: Clinton.

        9

        Tarihçi-yazar-oyuncu Pelin Batu: Clinton’ın kazanmasını temenni ediyorum. Trump’ın ırkçı, şoven ve kadın düşmanı söylemleri yeterli neden..

        10

        Yazar Nazlı Eray: Clinton kazansın isterim. Kocası ABD Başkanı’ydı, kendisi dışişleri bakanlığı yaptı. Tecrübeli. Bazı fikirlerini sonradan değiştirebilir. Trump’ın ise başkanlıkla ilgili hiçbir fikri yok.

        11

        Oyuncu Hülya Koçyiğit: Ülkemiz için hayırlı olan kazansın. ABD, uzun zamandır kadın bir yönetici bekliyordu. Belki de Clinton kadın olduğu, daha barışsever olduğunu düşündüğüm için onun kazanmasını tercih ederim.

        12

        Oyuncu Tuba Ünsal: Birkaç siteyi takip ediyorum. Clinton önde gidiyor. Hangisini kazanmasını istediğime gelince, kötünün iyisi olan Clinton kazansın isterim.

        13

        Müzisyen İpek Açar: Her ne kadar söylemlerini benimsemesem de seçimi Trump kazanacak gibi.

        14

        Müzisyen Fuat Güner: Clinton önde gidiyor gibi ama e-posta olayları nedeniyle bayağı oy kaybetti. Bu nedenle ibre Trump’a yöneldi. Her ikisini de sevmiyorum.

        15

        Sanatçı Sezen Cumhur Önal: Kötünün iyisi olarak Clinton’ın kazanmasını isterim. Nedeni de kadın olması, zarafeti, kibarlığı. Kocası tarafından aldatılmış, acı çekmiş bir kadın. Acı çeken insanlar hayatı güzelleştirirler.