Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Donald Trump kimdir? ABD Başkan adayı Donal Trump'ın hayat hikayesi

        2016 ABD Başkanlık Seçimleri dün gece yarısı başladı. Favori adaylar olan Donald Trump ve Hillary Clinton kıyasıya yarışıyor. Peki ABD Başkan adayı Donald Trump kimdir?

        DONALD TRUMP KİMDİR?

        14 Haziran 1946 yılında ABD'nin New York şehrinde dünyaya gelen Donald Trump, 14 yaşındayken eğitimdeki kötü ilerleyişi nedeniyle liseyi bırakmak zorunda kaldı. Diğer bir seçenek olarak askeri akademiye geçiş yapan Trump, 1968 yılından sonra Pennsylvania Wharton İnstitute'de işletme eğitimi aldı. Emlakçılık ve yapı inşaa işleriyle meşgul babasının yanında küçük işlere bakan Donald, aynı zamanda işadamı Frederick Trump'ın torunu, yine işadamı olan Fred Trump'ın oğludur.

        Toplam 4 kardeşi bulunan Donald Trump, 3 evlilik geçirmiştir. Yaptığı evliliklerden toplam 5 çocuğu bulunmaktadır. Aynı zamanda Trump Organizasyonu'nun başkanı olan Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin 2016 ABD başkanlık seçimleri adayıdır.

        Donald Trump, Hillary Clinton ile yarıştığı 2016 ABD Başkanlık Seçimleri sonrasında274 delege alarak ABD'nin 45. Başkanı oldu. Hillary Clinton ise aldığı 218 delege ile Başkanlığı kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ