Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerikalıları gelecek korkusu sardı

        ABD Başkanlığı için Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton'ın anketlere göre önde gösterildiği seçimi kazanamaması, seçim merkezini dolduran binlerce taraftarın büyük bir hayal kırıklığı yaşamasına ve bir çoğunda gelecek korkusuna neden oldu.

        Clinton'ın New York'taki seçim merkezine Clinton'ın zafer konuşmasını dinlemek ve kutlama için toplanan taraftarlar, gelen seçim sonuçlarıyla büyük bir hüzün yaşadılar.

        Anketlere göre Clinton'un önde gösterildiği seçimde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'ın zaferle ayrılması, Clinton'ın başkanlığını kutlamak için Jacob Javits Merkezi'nin içini ve dışındaki sokağı tıklım tıklım dolduran Clinton taraftarlarının büyük bir hayal kırıklığı yaşamalarına neden oldu.

        Clinton'ın Başkanlık kampanyası Başkanı John Podesta'nın kürsüye gelerek, taraftarlara evlerine gitmelerini ve kesin seçim sonuçlarını beklemelerini istedi.

        Podesta konuşmasında, "Geri geleceğiz ve yarın söyleyeceğimiz çok şeyimiz olacak" diye konuştu.

        Gece boyunca gelen sonuçları canlı olarak televizyondan izleyen taraftarlar, Podesta'nın konuşmasının ardından, Clinton'ın zafer konuşması için bekledikleri merkezden hüzün ve gözyaşıyla ayrıldılar.

        Az da olsa bazı taraftarlar, Clinton'ın ABD'nin ilk kadın başkanı olacağına ilişkin bir umutla evlerine döndüler.

        DEMOKRATLARIN İLK REAKSİYONU

        Seçim sonucundan üzüntü duyduğunu bildiren Lizza Monet Morales Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada aslen Kaliforniyalı olduğunu ve Arizona’da oyunu kullandıktan sonra Hillary Clinton’ın zafer kutlaması için New York geldiğini bildirdi.

        Kesin sonuçların açıklanana kadar umudunu koruduğunu bildiren Morales, belki bir mucize olabileceğini belirterek Bush'un ilk döneminde kazandığı Florida'daki durumun yaşanabileceği umudunu dile getirdi.

        Ginny Robinson da açıklamasında;

        "Ben hayatımı kurmuş durumdayım ama çocuklarımın geleceği ve nefret söyleminin hakim olduğu dünyada yaşayacağı konusunda endişeliyim." dedi.

        Robinson borsanın halihazırda 8 puan düştüğünü belirtti.

        Phea Beddoe ve Dana Massarsky ise "Amerika’ya ne oluyor anlamıyoruz." diyerek, "Geleceğimizdeki bir sonraki adımın ne olacağından emin değiliz." dediler.

        Siyahi Amerikalı Müslüman genç Mary Dakar ise 8 yıl önce Başkan Barack Obama’nın kazandığındaki zafer gecesinde katıldığını bildirerek, "Böyle olacağını kim bilebilirdi." dedi.

        Dakar ayrıca Clinton’ın yanında olmaya onu desteklemeye devam edeceğini belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ