Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Filipinler'de 6 denizci kaçırıldı

        Filipinler açıklarında Vietnam bandıralı gemiden 6 kişinin kaçırıldığı bildirildi.

        Sahil Koruma Karakolunda görevli Komutan Jerome Cayabyab, silahlı en az 10 kişinin ülkenin güneyindeki Basilan eyaleti açıklarında seyreden bir yük gemisinden 6 mürettebatı kaçırdığını açıkladı.

        Cayabyab, kaçırılanların geminin kaptanı, ikinci kaptanı, deniz astsubayı ve diğer 3 mürettebatı olduğunu belirtti.

        Olay yeri yakınlarında bulunan başka bir geminin kaptanı tarafından yetkililere haber verildiğini kaydeden Cayabyab, gemide elektrik işlerinden sorumlu bir kişinin de kaçmaya çalıştığı sırada silahlı kişilerce vurulduğunu ve hastanede tedavi gördüğünü ifade etti.

        Mürettebatın Ebu Seyyaf terör örgütü tarafından kaçırıldığından şüpheleniliyor.

        DUTERTE, EBU SAYYAF'I 'BİTİRME' EMRİ VERMİŞTİ

        Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte dün Malezya ve Endonezya Deniz Kuvvetlerine, Ebu Seyyaf gibi terör örgütlerini takip için ülke kara sularına girme izni vermişti.

        Duterte, ağustos ayında 18 yaşındaki bir rehinenin öldürülmesinin ardından orduya Ebu Seyyaf'ı "bitirme" emri vermiş, askerlerle militanlar arasında çıkan ilk çatışmada, 11 Ebu Seyyaf militanı öldürülmüştü.

        Filipinler'de ordu ve emniyet yetkililerin ortak hazırladığı tehdit analiz raporuna göre, örgüt ocak-haziran döneminde elinde tuttuğu 14 Endonezyalı ve 4 Malezyalı mürettebatı serbest bırakmak için 7,3 milyon dolar aldı.

        Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri etkin olan terör örgütü Ebu Seyyaf, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ