Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Rusya: "Trump'la temas halindeydik!"

        Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, ABD Başkanı seçilen Donald Trump'la seçim kampanyası döneminde temas kurduklarını açıkladı.

        Interfax'a konuşan Ryabkov, "Bazı kontaktlar oldu. Seçim kampanyası sırasında bu temaslar kuruldu. Trump'ın çevresindeki bir çok insanı tanıyoruz. Bu insanlar ABD'de her zaman ilgi odağı olmuş kişiler ve yüksek pozisyonlarda bulunuyorlar. Hepsi için konuşamam ancak bir kısmı Rusya temsilcileriyle iletişim halindeydi." ifadelerini kullandı.

        Seçim kampanyası sırasında Demokratların adayı Hillary Clinton, Donald Trump'ı Rusya'yla işbirliği yapmak ve Putin'in kuklası olmakla suçlamıştı. FBI, Trump'ın Rusya'yla ilişkileriyle ilgili iddialar üzerine soruşturma başlatmış ancak soruşturma sonucunda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını açıklamıştı.

        Kremlin'den gelen açıklamanın ardından Trump'ın kampanya sözcüsü Hope Hicks iddialara yanıt verdi. Hicks, "Bu hiç yaşanmadı. Herhangi bir yabancı devletle, seçim kampanyasını yürüten grubun herhangi bir teması olmadı." ifadelerini kullandı.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ